Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lady Fun Cycling

Alle Heroica Classics zijn automatisch opgenomen op deze kalender.

De vrouwvriendelijke fietstochten!

Het sterk gestegen aantal vrouwelijke sportfietsers wil –volledig terecht trouwens- een reeks extra vrouwvriendelijke organisaties om aan deel te nemen. Dat krijgen ze via de unieke Lady Fun Cycling Tour. Elke organisatie van de Vlaamse Wielrijdersbond heeft het recht om dit label gratis aan te vragen.

De voorwaarden zijn eenvoudig:

-Aanbieden van een afstand van max. 70 km, geschikt voor dames
-Beschikken over toiletten op de bevoorrading
-Iets ‘extra’ doen voor de dames. De verschillende organisatoren beslissen zelf hoe ze dit ‘extra’ invullen en dat kan zeer divers zijn: van een geschenkje (gratis consumptie, pannenkoek, gadget,..), over extra korting, het voorzien van vrouwelijke begeleiding tijdens de rit of een groepsstart voor dames, tot en met het voorzien van afstanden ‘women only’… enz. Keuze genoeg!

Let op: de Lady Fun Cycling Tour-events zullen zeker geen exclusieve damesorganisaties zijn: heren zijn en blijven welkom.

De federatie maakt zelf via website, flyers en het magazine promotie voor de ‘Lady Fun’. Zo worden deze organisaties in het magazine ‘Vlaamse Wielrijder&Biker’ nog eens via een aparte kalender vermeld. Organisatoren die dit label voor hun event willen aanvragen, kunnen alvast contact nemen met het VWB-secretariaat (matthias@vwb.be).

Alle Heroica Classics zijn automatisch opgenomen op deze kalender.